fbpx

“Batman” i ka shpallur luftë klubit të Valencias

Më saktësisht, nuk bëhet fjalë për superheroin me maskë, por për DC Comics, kompaninë që prodhon historitë e njeriut-lakuriq që lufton krimin në Gotam Siti, e cila ka nisur nëj betejë ligjore ndaj spanjollëve. Gjithçka ka lidhje me logon e 100-vjetorit të klubit spanjoll i cili ashtu si stema e klubit, ka sipër saj një lakuriq nate. Kompania e cila menaxhon të drejtat e imazhit të DC Comics, mendon se logoja e zgjedhur është një kopje e atyre në filmat me superheronj, ndaj ka bërë ankesë në zyrën e mbrojtjes së të drejtave intelektuale në Bashkimin Europian.

Te Valencia janë të bindur se do të fitojnë këtë betejë kundër superheroit. Sipas tyre është shumë e thjeshtë dhe e zgjidh gjithçka historia. Batman është krijuar në fillimin e viteve’30, ndërsa klubi dhe lakuriqi i natës si stemë përfaqësuese, po festojnë 100 vjetorin…