fbpx

Francë, “Jelek verdhët” vazhdojnë protestat

Protestuesit “jelekë verdhë” kanë marrë në rrugët e Francës në fundjavën e gjashtëmbëdhjetë me radhë, veçse numri i protestuesve ishte dukshëm më i vogël se javët e kaluara.

Ministria e Brendshme njoftoi se rreth 6,600 njerëz protestuan në të gjithë vendin të shtunën, në të njëjtën kohë javën e kaluar ajo ishte pothuajse dyfishi i asaj numri.

“Ne duhet të vazhdojmë të mobilizojmë sepse Macron na përçmon dhe nuk dëgjon asnjë nga kërkesat tona”, tha Sophie Tissier, koordinatorja e verdhë e thonjve në Nantes.

“Ai as që përpiqet të kuptojë se ka njerëz që jetojnë në varfëri të madhe dhe pasiguri dhe se ka shumë padrejtësi”.
Presidenti Emanuel Macron i është përgjigjur protestave duke organizuar atë që ai e quan debate kombëtare në mbledhjet e stilit të qytetit në të gjithë vendin.

Jelekë verdhët kanë njoftuar se do të vendosin kandidatë në maj për zgjedhjet e BE.