fbpx

Juncker: BE nuk mund të fokusohet më te Brexit

Bashkimi Evropian ka bërë shumë përpjekje për të ndihmuar Britaninë mbi Brexit dhe nuk mund të shkojë më tej, tha kreu i Komisionit Evropian Jean-Claude Juncker të mërkurën, para takimit të nivelit të lartë të BE-së këtë javë.

Me vetëm nëntë ditë për të arritur përpara datës së daljes më 29 mars, pasiguria rrethon Brexit me opsionet duke përfshirë marrjen e marrëveshjes së kryeministres britanik Theresa May, një vonesë të shkurtër ose të gjatë, një dalje në përçarje ose një referendum tjetër.

“Nuk do të ketë ri-negociata, asnjë negociata të reja, as garanci shtesë përveç atyre që tashmë janë dhënë”, tha Juncker për radio Deutschlandfunk të Gjermanisë. “Ne kemi lëvizur intensivisht drejt Britanisë, nuk mund të ketë më afrim.”

Samiti i kësaj jave i BE do të flasë kryesisht mbi Brexit dhe Juncker dha shpresa për një zbulim të madh.junker, be, brexit