fbpx

Mariçiç: Gjermania dhe Franca do të kërkojnë zgjidhje pa korrigjim të kufijve Kosovë-Serbi

Në edicionin e sotëm të emisionit “360 shkallë” në Alsat, negociuesi kryesor teknik me BE-në nga Maqedonia, Bojan Mariçiç tha se duke u bazuar në atë se çfarë është folur për marrëdhëniet Kosovë-Serbi në Samitin e Ballkanit Perëndimor në Berlin, duhet të presim energji të re në arritjen e një marrëveshje mes dy vendeve, energji e cila nuk do të fokusohet në çështjen e kufijve dhe territorit por në zgjidhjen e të gjitha marrëdhënieve mes dy vendeve në një format në të cilin aktivisht do të marrin pjesë edhe Gjermania edhe Franca.