fbpx

Në aeroportet franceze makinat parkohen nga robotët

Pas disa vitesh testime, Stanley Robotics zyrtarisht vendosi flotën e robotëve në punë këtë javë në Aeroportin Saint Ekzyperi të Lionit.

Të gjithë ata që parkojnë makinat në hapësirën e robotëve duhet ti lënë në një kuti speciale në formë garazhi. Një prej robotëve të Stanley do të marrë makinën dhe ta dërgojë tek vendi i parkimit.

Kur udhëtari rikthehet, sistemi përdor informacioni e fluturimit dhe vendos kur tua kthejë makinën. Kompania thotë se qytetarët nuk kanë nevojë më as të presin dhe as të kërkojnë në një labirinti parkimi.