fbpx

PE miraton rezolutën kundër Rrjedhës së Veriut 2

Parlamenti Evropian (PE), me shumicë votash, miratoi një rezolutë që bën thirrje për ndalimin e projektit të Rrjedhës së Veriut.

402 deputetë votuan për rezolutën, 163 ishin kundër dhe 83 abstenuan.

Rezoluta, e cila nuk është e obligueshme, gjithashtu kërkon vendosjen e sanksioneve të reja kundër Rusisë dhe kufizimin e qasjes së Moskës në financa dhe teknologji, dhe se ky vend nuk konsiderohet partner strategjik.

Siç është dokumentuar në tekstin e dokumentit, projekti “Rrjedha Veriore 2” intensifikon varësinë e BE-së në dhënien e gazit rus dhe rrezikon politikën energjetike të bllokut dhe “interesat strategjike” të saj.

Megjithatë, është në dorën e autoriteteve të Bashkimit Evropian që të miratojnë kufizime shtesë ekonomike, duke përfshirë sanksionet individuale dhe qasjen në teknologji.