fbpx

Universitetet zvicerane, në vendin e tretë në renditjen globale

Sistemi universitar zviceran ka hyrë në tri vendet e para në nivel botëror në renditjen më të fundit të QS, kryesisht falë performancës së vazhdueshme të Institutit Federal të Teknologjisë ETH Zurich.

Renditja vjetore, e lëshuar të mërkurën nga Quacquarelli Symonds me qendër në Londër (QS), e vendos Zvicrën në vendin e tretë të përgjithshëm, prapa SHBA-së dhe Anglisë. Australia dhe Kanadaja, më parë të renditura më lart se kombet alpine, ranë në vendin e katërt dhe të pestë.

ETH Zurich, i cili QS e renditi vitin e kaluar mjaft lart si universiteti më i mirë në Evropën kontinentale (i 7-ti në botë), ishte vendimtar për rezultatin zviceran, duke dalë në dhjetë vendet në mbarë botën për 22 nga 48 treguesit.

Së bashku me ETH Zurich, e cila përsëri ishte shkolla numër një në kategorinë e bioshkencës, Shkolla e Menaxhimit të Mikpritjes Zvicerane në Lausanne doli në krye si indikator i spitalit dhe të kohës së lirë.

QS-ja publikoi së pari renditjen e tyre më 2004. Së bashku me Edukimin për Arsimin e Lartë dhe renditjen e Shangait, është një nga treguesit më të përmendur të cilësisë së universitetit/albinfo/