fbpx

VMRO-DPMNE: Gjyqësori do ta kryejë porosinë politike

Republika e Maqedonisë e shtet me pavarësi të kufizuar të gjyqësorit, konstatoi Departamenti i Shtetit. Kushtet në burgjet dhe paraburgimet janë të tmerrshme, johumane dhe degraduese.

Raporti i Departamentit të Shtetit është dëshmi për përndjekjen politike në vend. Arrestimi i Mitko Çavkov me shënim të rrem zyrtar dhe akuza të shpikura, dy ditë para shqiptimit të aktvendimit është precedent për drejtësinë.

Arrestimi dhe mënyra e bezdisjes në burg të një numri të madh të qytetarëve është presion politik.

Kacarska gjyqësorin dhe Riskovska prokurorinë është simbol i gjyqësisë së robëruar, që është vetëm mjet i pushtetit për kryerje të porosive politike.

Sot gjyqësori i Zaevit do të kryejë proces politik. Gjyqësori do ta kryejë porosinë policore.

Republika e Maqedonisë ka nevojë për shtet juridik funksional, për këtë nevojitet fitore në zgjedhjet presidenciale të Gordana Siljanovska Davkova, që do të jetë shkak për shpallje të zgjedhjeve të parakohshme parlamentare për fitore mbi LSDM-në./MIA