fbpx

Vuçiq: Pa biseduar me Serbinë, shqiptarët nuk mund të bëjnë asgjë

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq ka thënë se  “agresioni kundër Jugosllavisë nuk i ka sjellë Kosovës paqe e as shoqëri të bazuar në demokraci dhe se ky nuk është stabilitet i përhershëm”.

Ai në një aktivitet të organizuar në Beograd për 20 vjetorin e bombardimeve të NATO-s ndaj caqeve të Jugosllavisë  tha se pa bisedime ne Serbinë, shqiptarët nuk mund të arrijnë asgjë.

Sipas Vuçiqit, bombat e NATO-s kanë ndryshuar situatën në Kosovë vetëm në kuptimin që pushteti i vërtetë në forcën e NATO-s, i cili siguron se shqiptarët  në Prishtinë të qeverisin me Kosovën, por nuk është hequr konflikti shekullor midis serbëve dhe shqiptarëve, as nuk ishte ajo krijoi një sistem që siguron paqe të qëndrueshme.

Kryetari i Serbisë ka potencuar se siç e ka quajtur ai “agresioni i NATO-s “ishte një krim i madh kundër një shteti të vogël sovran, por sipas tij “edhe pas 20 vjetësh populli serb mbetet i papërkulur”.