Është hera e parë që tri qytete ndajnë vendin e parë në anketën e Institutit “Economist Intelligence Unit“, me seli në Londër.

Anketa ka një histori 30-vjeçare dhe ajo i krahason çmimet në 133 vende të botës.

Kryeqyteti i Francës, Parisi, është njëri nga katër qytetet evropiane që gjenden në dhjetë vendet e para.

Tri të tjerat përfshijnë: Zyrihun, Gjenevën dhe Kopenhagën.

“Qytetet evropiane kanë prirje t’i kenë çmimet më të larta në amvisëri, kujdesin personal dhe rekreacion”, tha autorja e raportit, Roxana Slavcheva.

Në dhjetëshen e parë bëjnë pjesë edhe: Osaka, Seuli, Nju Jorku, Tel Avivi dhe Llos Angjellesi.

Listën e qyteteve më të lira në botë e kryesojnë: Karakasi, Damasku dhe Tashkenti.